FULL_TIME

Directeur ICT & Digitalisering - DE LIJN

Mechelen BE
2021-01-25
2021-02-18

De Lijn wil een oplossing zijn voor de mobiliteit van de toekomst. Werken bij De Lijn is daarom meer dan een gewone job. Samen met 7.500 collega’s maken we Vlaanderen leefbaar en bereikbaar. Want een betere mobiliteit in Vlaanderen is voor iedereen belangrijk. Ook jij kan hier een sleutelrol in spelen. Bij ons kom je terecht in een gezond bedrijf dat constant in beweging is en dat oog heeft voor de noden van zijn werknemers.

We zetten Vlaanderen in beweging, vandaag en morgen. Want een betere mobiliteit is voor iedereen belangrijk. En als Directeur ICT & Digitalisering speel jij een sleutelrol in de mobiliteit van de toekomst.

Samen met de Vlaamse overheden bouwen we het mobiliteitsbeleid van morgen uit, met de focus op elektrificatie, digitalisering en nieuwe ecosystemen.

Wil jij mee vorm geven aan onze strategie en ons beleid? Denk jij digital, customer en people first? Combineer je visie met uitstekende managementskills? En zie je innovatie en transitie als een boeiende uitdaging?

Dan zoeken we jou!

 

Functieomschrijving

Als Directeur ICT & Digitalisering draag je de eindverantwoordelijkheid voor ICT en Digitalisering in een organisatie met een grote maatschappelijke relevantie. Je geeft op directieniveau mee vorm aan de strategie van De Lijn en de implementatie daarvan.

Binnen jouw functie ontwikkel jij een visie en het beleid voor het domein van ICT & Digitalisering. Je houdt de vinger aan de pols wat betreft nieuwe relevante innovaties en onderzoekt mee hoe deze kunnen bijdragen aan de toekomst van mobiliteit en de mobiliteitstransitie. Je vervult een essentiële rol in een fase van fundamentele veranderingen op vlak van mobiliteit en interne organisatie bij De Lijn.

Een van jouw kerntaken is om de strategie te vertalen naar het operationele niveau.

Je maakt actief deel uit van het directieteam van De Lijn. Dat betekent onder andere dat je de missie en visie van De Lijn mee bepaalt en tot uitvoer brengt. 

Je vertaalt het ICT-beleid van De Lijn onder andere naar:

  • Solution Strategy: Je bepaalt de roadmaps en het beleid op vlak van technologie en applicaties. Je bewaakt de synchroniciteit met de roadmaps van andere directies.
  • Infrastructuur: Je stelt een beleid op met de focus op een stevige technologische onderbouw.
  • Solution Delivery: Je ontwikkelt een duurzaam beleid met oog op de realisatie en het beheer van applicaties.
  • Digitalisering: Je bepaalt mede de digitale transformatie van De Lijn.

Verder bewaak je onze (cyber)security en zet je een slim resource management beleid op. Je blijft op de hoogte van de trends en innovaties in ICT en stimuleert medewerkers om hetzelfde te doen.

Je bent verantwoordelijk voor het budgetbeheer, neemt actief het eigenaarschap op voor de initiëring van projecten, opvolging en bijsturing.

Je geeft vorm aan een flexibele organisatiestructuur,  optimaliseert bestaande processen en/of zet nieuwe processen op.

Je vertaalt jouw visie en strategie in een talent acquisitie & -management plan. Je zet netwerken op met klanten, bestuursorganen en andere interne en externe partijen, bouwt deze verder uit en onderhoudt ze.

Kortom: je bouwt, inspireert en leidt een hoog performant team richting de vooropgestelde resultaten.  Als ambassadeur van De Lijn communiceer je naar belangrijke stakeholders en naar de samenleving.

 Dit alles doe je natuurlijk niet alleen. Je kan rekenen op een gepassioneerd team bestaande uit meer dan 170 specialisten en 10 managers. Verder zal je ook nauw samenwerken met onze andere directieleden. 

Je rapporteert rechtstreeks aan Ann Schoubs, Directeur-Generaal van De Lijn.

Keywords: Strategic Leadership, People & Talent Management, Digital Transformation, Change Management, IT Management, ICT Security.

 

Functieprofiel

 • Je hebt een masterdiploma in een relevante richting of gelijkwaardig door strategische ervaring.  
 • Je hebt minstens 15 jaar relevante ervaring in meerdere van volgende deelgebieden: infra, netwerk, security, architectuur, applicatie, servicedesk. Ervaring met SAP is een plus. 
 • Je hebt minstens 10 jaar relevante ervaring als leidinggevende in grote bedrijven met complexe operations, die een significante transformatie doorvoerden. Je leidde grote transformaties, je begrijpt ze en je bent erdoor gepassioneerd. Je hebt een bewezen trackrecord in change trajecten.
 • Je hebt inzicht in innovatiemogelijkheden binnen ICT en Digitalisering.
 • Je bent een people manager die open communiceert en medewerkers helpt groeien en zich ontwikkelen. Je bouwt aan een performant team en stelt samenwerking centraal – zowel binnen als buiten je eigen afdeling.
 • Je hebt inzicht in de werking van de overheid en affiniteit met de mobiliteitscontext.
 • Je bezit ervaring in en kennis over interne invloeden en externe contacten op strategisch niveau binnen een multi-stakeholderscontext.
 • Je kunt adequaat reageren op urgencies en hebt voeling met de technische en operationele kant van ICT en Digitalisering.
   

Ons aanbod

Samenwerken is een van onze belangrijkste pijlers binnen De Lijn: samen met zo’n 8.000 medewerkers brengen we Vlaanderen in beweging. Als openbaarvervoerbedrijf zorgen we 365 dagen per jaar voor de verplaatsingen van schoolgaande kinderen, werknemers en mensen die een stapje in de wereld zetten. Samen zijn we een voortrekker in de transitie naar duurzame mobiliteit in Vlaanderen.

 • Een topfunctie bij een van de belangrijkste werkgevers in Vlaanderen.
 • De eindverantwoordelijkheid over ICT & Digitalisering in een organisatie met een hoge graad van maatschappelijke relevantie.
 • De mogelijkheid om op directieniveau mee vorm te geven aan de strategie van De Lijn en de implementatie ervan.
 • De mogelijkheid om een essentiële rol te vervullen in een fase van fundamentele veranderingen van de externe context qua mobiliteit, en de interne organisatorische context.
 • Een aantrekkelijke verloning, inclusief een bedrijfswagen, prestatiewaardering en aanvullende extralegale voordelen.

 

Heb je interesse?

Je kan voor deze functie solliciteren tot 18 februari 2021.

Elke kandidatuur wordt vertrouwelijk behandeld.

 

Neem contact op met Patricia Oeyen – Hester Vermeyen | Talent Acquisition De Lijn

Patricia.oeyen.ext@delijn.be    Hester.vermeyen@delijn.be


Voor meer informatie: + 32 493 60 95 39

Bij De Lijn kijken we naar competenties en bieden we gelijke kansen aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, etnische afkomst of nationaliteit.