FULL_TIME

Projectmanager Fiberprojecten - Anankei

Belgium BE
2021-05-07
2021-05-18

Onze klant is een telecomaanbieder met de ambitie om zo veel mogelijk mensen in Vlaanderen te laten genieten van een razendsnel fibernetwerk waarop serviceproviders zoals Proximus, Orange, Telenet en anderen hun diensten kunnen aanbieden.

Bouw jij mee aan deze ambitie?

De standplaats van deze functie is Oost-Vlaanderen maar je bent echter regelmatig aanwezig op locatie van de projecten en bij de aannemersbedrijven en leveranciers waar ze mee samenwerken

Een belangrijk onderdeel van de groeistrategie is de uitrol en aanleg van nieuwe Fiber to the Home fibernetwerken. De afdeling Construction waar de Projectmanager deel van uitmaakt is van A tot Z voor verantwoordelijk voor de uitbreiden van onze technische infrastructuur.

Jouw nieuwe werk

Als Projectmanager Uitrol ben je verantwoordelijk voor de aanleg van de FttH-netwerken, van moment van aanbesteding tot oplevering aan de beheerorganisatie. Dit kunnen ook netwerken op een bedrijventerrein zijn.

De uitrol en aanleg van een nieuw fibergebied vindt plaats in een aantal fasen:

Voorbereiding: gebiedsverkenning, stakeholdermanagement
Vraagbundeling: telecomaanbieders contracteren potentiele klanten
Aanleg: de daadwerkelijke civiele aanleg door externe partijen (aannemers)
Beheer: het in beheer nemen van het netwerk.
Je bent bij meerdere projecten tegelijkertijd en in verschillende fasen betrokken. In de aanlegfase ben jij de eindverantwoordelijke. Dit betekent dat je voor alle lopende projecten het projectplan in beheer hebt, de voortgang coördineert en hierover rapporteert. Samenwerken, zowel binnen als buiten de organisatie is erg belangrijk.

Jouw key verantwoordelijkheden

Besturen van de aanleg van FttH projecten, binnen afgesproken tijdslijnen en afgegeven kosten.
Opdrachtgever van de uitvoerende aannemer.
Zorgdragen dat toetsing van ontwerp, aanleg en oplevering door onafhankelijke partij plaatsvinden en afhankelijk van uitkomsten verbeteren van het aanlegproces
Verwerving en notariële registratie van Pop-gronden
Overdracht van het gebouwde netwerk aan de beheerorganisatie, zowel civiel als administratief
Tactisch management van de relatie met stakeholders, zoals regionale overheden, gemeentebesturen en provinciale overheden
Rapportage over voortgang en kosten
 

Vereisten

Dit ben jij

Een ervaren projectmanager die gewend is om op meerdere borden tegelijkertijd te schaken. Daarbij gewend is om alle belanghebbenden en aannemers pro-actief te betrekken, en overzicht te behouden over wie wat wanneer moet doen. Door continu in control te zijn, voorkom je bovendien liever problemen dan dat je deze achteraf oplost. Daarnaast heb je niet alleen operationele slagkracht, maar combineer je dit met een tactische kijk op zaken.

Wat je in ieder geval meeneemt

Een Master diploma (engineering) of gelijkwaardig door ervaring
Sterke Project management ervaring
Ervaring met (telecom)infrastructuur projecten.
Kennis van en ervaring met processen binnen Telecom Operations
Goede communicatieve eigenschappen