FULL_TIME

Junior beheerder systemen (hij/zij/hen) - Provincie Antwerpen

Antwerpen BE
2021-06-07
2021-06-21

Bij provincie Antwerpen weten we dat diversiteit synoniem staat voor rijkheid. We houden daarbij in het achterhoofd: hoe diverser ons team, hoe rijker onze werking. Vanaf dag één staan jouw talenten en competenties voor ons centraal.

Een junior beheerder systemen doet de provincie beter werken.

Als je als ICT’er zelf soms thuiswerkt, weet je hoe je het telewerken voor alle provinciale medewerkers toegankelijker kan maken. Als je er in het weekend graag opuit trekt, ontdek je hoe je onze provinciale domeinen aangenamer digitaler kan maken. Of als je liever met de fiets komt werken, weet je beter hoe je de provinciale fietsbarometer relevanter kan maken. Je ziet, hoe beter jij je voelt bij je job, hoe beter je de provincie doet werken. Hoe precies, lees je hieronder:

Over jezelf zeg je dat je

een passie hebt voor ICT-infrastructuur en dan vooral storage-, database-, server- en netwerkbeheer. Beheren kan je leren, zéker als je een praktische geest als de jouwe hebt. Je hebt voldoende expertkennis in Windows-serveromgevingen, storage-platformen, SQL en mechanismen voor back-up/restore om zelfstandig te werken. Met je basiskennis van AD, DNS, anti-malware software en Exchange online ben je helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging. Je hebt kaas gegeten van projectmatig werken, ITIL en nieuwe implementaties vlot vertalen naar procedures.

Je ex-collega’s zeggen dat je

een enorm gemis bent. Ze wisten dat een gevarieerd takenpakket je scherp hield: van dagdagelijkse operationele uitdagingen tot de opmaak van loggings, en vooral de waardevolle rapportages die daaruit voortvloeien. Je bent toegankelijk en pleegt constructief overleg met collega’s en klanten. Je flexibiliteit en betrokkenheid maakten van jou een ongelofelijk fijne collega om mee samen te werken.

Je nieuwe collega’s zeggen dat

je als junior beheerder systemen bij de provincie de ene week bijvoorbeeld de Wifi rond het Zilvermeer onder handen neemt en andere week samen met gebruikers een nieuwe rechtenstructuur op fileservers inricht. Vatten ze jouw takenpakket in een notendop samen, ziet dat er zo uit:

 • Storage, servers, databases en netwerken beheren en onderhouden, waar je (met oog op bestaande instructies) aan de slag gaat met installeren, configureren, patchen, updaten, upgraden, back-uppen, restoren én monitoren.
 • Tweedelijns incidenten en wijzigingen oplossen, waar je gebruikersvragen oplost, wijzigingen onderzoekt, uitvoert én erover rapporteert.
 • Logbeheer, waar je (met aandacht voor de vertrouwelijkheid) de gegevens controleert en correct interpreteert en deelt.
 • Samenwerken met externe partijen, waar je contacten onderhoudt, samen problemen oplost én werkzaamheden opvolgt.
 • Opleidingstraject opmaken met je leidinggevende, waar je alle ruimte krijgt om te ontwikkelen, je vakkennis te verbreden én je carrièrepad verder vorm te geven.

Om maar te zeggen: het werk is divers, verrassend en vormt samen een uniek opgebouwd IT-netwerk. Dat het altijd ten dienste van onze bedrijven en inwoners is, maakt het alleen maar mooier. Benieuwd naar wat jouw toekomstige collega’s nog meer zeggen over werken bij provincie Antwerpen? Je ontdekt het op de website, waar je ook de belangrijkste troeven en leuke projecten vinden kan.

Je vrienden zeggen dat je

een rots in de branding bent. Al van kleins af aan ben je een initiatiefnemer. Ze weten dat je je durft te smijten in je job en deze waardevol vindt. Al zien ze in jou ook het potentieel om door te groeien naar meer met de nodige opleidingskansen. Kansen die bij de provincie voor het grijpen liggen?

Dit vragen wij nog van jou

 • Je beschikt over minstens 1 jaar relevante beroepservaring, tenzij je beschikt over minimum een bachelor diploma of een diploma daarmee gelijkgesteld. Indien je voldoende ervaring hebt maar geen bachelor diploma of een diploma daarmee gelijkgesteld in je bezit hebt, nodigen we je uit voor een capaciteitsproef. Als je hiervoor slaagt, kan je verder solliciteren. In afwijking hiervan worden laatstejaarsscholieren of -studenten toegelaten tot de vergelijkende selectieprocedure. Je levert het bewijs dat je aan de diplomavereiste voldoet uiterlijk op de datum van je aanstelling bij de provincie
 • Werk je reeds bij de provincie Antwerpen, neem contact op met de consulent werving en selectie om na te gaan of je voldoet aan de voorwaarden bevordering, interne mobiliteit of externe mobiliteit.
 • Installaties ter plaatse om zo op de mooiste plekken van provincie Antwerpen te kunnen werken? Daar zeg je geen nee tegen, ook niet als dat af en toe op een avond of in het weekend valt. Een rijbewijs B is een pluspunt.
 • Bij het Departement ICT schrijven we Samenwerking, Ownership en Klantgerichtheid met een hoofdletter. Onze dagelijkse werking en de dienstverlening hangt af van hoe jij verantwoordelijkheid en initiatief neemt in het oplossen van jouw vragen en problemen en hoe jij andere collega’s betrekt in het neerzetten van een sterk resultaat. Kortom, strategische kernwaarden die jij deelt en vertaalt in dagdagelijks gedrag.

Je mag van ons verwachten dat

je salaris aan de vooropgestelde barema’s van deze functie voldoet. Dat wil zeggen dat je start op salarisschaal B1 en je brutoloon zich maandelijks tussen de €2.509,94 - €3.387,70 bevindt, berekend op basis van je werkervaring. Bekijk onze loonsimulator. Dat vullen we nog aan met glijdende werkuren binnen een flexibele werkomgeving, 36 dagen jaarlijkse vakantie, opleidingen à la carte en toffe collega’s.

Werken bij de provincie biedt ook heel wat extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering voor jou én je gezin, een laptop en smartphone + abonnement. Verder schotelen we jou ook maaltijdcheques voor ter waarde van €8/dag en neem je gratis het openbaar vervoer naar en van het werk. Wie liever met de fiets tot op kantoor trapt, krijgt een fietsvergoeding.

Je ziet, de provincie biedt je heel veel mogelijkheden om je werk- en privéleven samen te doen werken.

We bieden je een voltijdse contractuele functie met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aan. Je zal werken in het gloednieuwe provinciehuis op volgend adres: Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

 

Wil je als junior beheerder systemen bij provincie Antwerpen aan de slag, dan

doorloop je een selectieprocedure, met volgende stappen:

 • CV-screening, waar op basis van motivatiebrief, relevante opleidingen of cursussen en/of relevante werkervaring binnen het domein systemen, maximaal 10 kandidaten naar het volgende selectieonderdeel doorgaan.
 • Selectiedag op 29 juni 2021 waar je (na de nodige voorbereidingstijd) een opdracht toegespitst op de vereiste kennis en competenties toelicht aan de selectiejury. Daarna volgt een competentiegericht interview. Hou deze datum alvast vrij in je agenda.

Interesse? Stel je kandidaat en dit ten laatste 20 juni 2021 (vergeet niet je CV en motivatiebrief in één document op te laden).

Heb je vragen over verloning en extralegale voordelen? Contacteer Birgit Baats, consulent werving en selectie, via 03 240 54 53 of birgit.baats@provincieantwerpen.be. Heb je vragen over de functie(inhoud) zelf? Contacteer Sven Voet, teamverantwoordelijke, via 03 240 58 35 of sven.voet@provincieantwerpen.be.

 

Hopelijk tot binnenkort!