FULL_TIME

Job | Senior Enterprise Architect | Brussel - Belfius Bank & Verzekeringen

Brussels BE
2022-08-15
2022-08-16

Als Senior Enterprise Architect help je Belfius bij het tot stand brengen van vereenvoudigde, betrouwbare, gebruiksvriendelijke en toekomstgerichte toepassingen en van een mobiele en digitale architectuur. Jouw rol als architect is het ondersteunen van de ontwikkelingsteams en het helpen bij het uitwerken van software die business-waarde oplevert. Op basis van jouw kennis en achtergrond weet jij welke keuzes moeten worden gemaakt om informatie en diensten optimaal beschikbaar te stellen aan de klanten.

Om te zorgen voor zijn globale digitale toekomstgerichtheid heeft de groep Belfius besloten de architectuurteams van Bank en Verzekeringen samen te brengen in één transversaal team. Ons team werkt steeds meer samen met de IT-deliveryteams van zowel Belfius Bank als Belfius Insurance voor het herzien en vereenvoudigen van het volledige landschap van de toepassingen om te bouwen aan deze nieuwe digitale toekomst en er innovatieve oplossingen in te verwerken.
Het team spitst zijn aandacht eveneens toe op het ondersteunen van de implementatie van synergiemogelijkheden tussen alle dochterondernemingen van Belfius door te bouwen aan een ‘Together’ -architectuur voor toepassingen en infrastructuur voor transversale capaciteit.

Je werkt nauw samen met andere Enterprise Architects en met diverse business-afdelingen van de bank en Belins, om te komen tot een betrouwbare, toekomstbestendige en gebruiksvriendelijke architectuur.
In die context

  • ben jij betrokken bij, of neem jij de leiding van de monitoring van de projecten in een of meer functionele domeinen;

  • help jij bij het definiëren van duidelijke concepten en principes met het oog op het omschrijven van de architectuur;

  • draag jij bij tot het geven van toelichting bij en het overtuigen van de toegevoegde waarde van deze visie in de hele onderneming;

  • begeleid jij het ontwikkelingsteam om die architectuur om te zetten in uitgewerkte oplossingen.

Jij hebt een vernieuwende manier van denken, jij kan een end-to-endvisie tot stand brengen en jij geeft blijk van een ruime belangstelling voor uiteenlopende domeinen (functionele architectuur in de banksector, master data management, big data-architectuur en data-analyse, integratie van systemen via ESB, API management, (micro)services, User Access Management & IAM enz.).
Jij draagt bij tot de vernieuwende cultuur binnen de IT-omgeving van Belfius en zodoende ook tot de Business-innovatie voor Belfius. Jij monitort alle initiatieven rond de digitale impact op de architectuur, jij screent markttrends en herkent potentieel interessante vernieuwingen die toegevoegde waarde kunnen opleveren voor Belfius.

Als een geboren communicator pas jij je communicatie aan je doelpubliek aan. Je geeft toelichting bij concepten en architectuur aan zowel senior executives van de onderneming (business en IT) als aan IT-ontwikkelingsteams.
Je kan vlot om met je collega's, business, je ‘gelijken’ van de architectuur van Belfius bank en met andere partners, om de beste oplossing te vinden voor de projecten die worden voorgesteld in het inflowproces.
Jij draagt bij tot de voorbereiding van de proofs of concept en helpt bij de ontwikkeling van de best practices en de referentie-architectuur en je zorgt voor de communicatie via ICT-fora en versterkt die doorheen heel Belfius.
Jij beoordeelt en keurt alle aanvragen voor nieuwe tools buiten IT of buiten de bank goed (bv. RFP's).

 

Profiel

Een masterdiploma zoals burgerlijk ingenieur, wetenschappen, industrieel ingenieur, handelsingenieur, computerwetenschappen of vergelijkbaar - met bewezen ervaring in het ontwerpen en implementeren van systeemarchitectuur voor businesstoepassingen.

Ruime kennis van en belangstelling voor IT; Je beschikt over grondige kennis van en ervaring met IT-processen, ontwikkelingstools en -methodes. Je dient te beschikken over vaardigheden op het vlak van het ontwerp van informatiesystemen, architectuur, data en process modeling en over analytische vaardigheden.

Ervaring met kant-en-klare verzekeringspakketten, ervaring met architectuur in combinatie met 'agile delivery’ is een pluspunt.

Je bent ervan overtuigd dat kennis van domeinen en business essentieel is als architect, en je bent bereid die kennis te verwerven. Je hebt ook ervaring met of ruime belangstelling voor uiteenlopende domeinen: functionele architectuur in de banksector, master data management, big data-architectuur en data-analyse, integratie van systemen via ESB, API management, (micro)services, User Access Management & IAM enz.

Je denkt in termen van toegevoegde waarde voor de klant en communiceert (geschreven, mondeling, uiteenzettingen) vlot voor zowel een technisch als een niet-technisch doelpubliek.

Moedertaal: Nederlands of Frans met een zeer goede kennis van het Engels;

Je bent positief ingesteld, een teamspeler, creatief, een 'challenger', proactief en leergierig, flexibel en stressbestendig.

Aanbod

Wij bieden jou een interessante job met een gevarieerd takenpakket in een flexibele werkomgeving, met aandacht voor een goed evenwicht werk-privé. Jij wordt tewerkgesteld in het hoofdkantoor van Belfius in het centrum van Brussel.

Bij Belfius willen we Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving. Jij kan samen met ons mee het verschil maken.

We hechten belang aan een gezond evenwicht tussen werk en privé en geven je dan ook de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te vullen en regelmatig van thuis uit te werken. De andere dagen werk je in een satellietkantoor of in onze hoofdzetel in het centrum van Brussel, gemakkelijk bereikbaar met de trein en elke andere vorm van openbaar vervoer.

Begin in onze hoofdzetel de dag met een trainingssessie in de fitnessruimte van de Belfius Workout, gebruik 's middags een gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant of in The Village, waar je - bij een koffie of een kleine snack - contacten met collega’s kan leggen in open ontmoetingsruimten.

Neem je loopbaan in eigen handen en krijg zo de kans jezelf te ontwikkelen met behulp van onze Belfius Academy. Als werkgever investeren we in leiderschapsontwikkeling en dragen we diversiteit en gelijke kansen hoog in het vaandel.

We bieden jou bovendien een aantrekkelijk salarispakket aan dat je deels naar eigen behoeften kan samenstellen, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement voor het openbaar vervoer, korting op bank- en verzekeringsproducten, enz.