FULL_TIME

Ingenieurs energienetten en -markten - VREG

Brussel BE
2022-05-13
2022-06-21

De energietransitie biedt de elektriciteitsdistributienetbeheerders, leveranciers en andere marktspelers heel wat uitdagingen en opportuniteiten. Als ingenieur energienetten en -markten zorg je samen met je collega’s dat die transitie vlot kan verlopen.

Je kijkt toe dat de energiemarkt goed kan blijven werken en de netten onder de toenemende elektrificatie betrouwbaar blijven. Netbeheerders ontwikkelen nieuwe systemen om energie delen (bijvoorbeeld met de buren) mogelijk te maken om overbelasting in hun netten te vermijden,... Jij zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt en bepaalt mee de spelregels.

Je hebt een goede technische kennis van elektrische netten. Je verstaat de werking van de sector, inclusief de verschillende netwerkorganisaties. Je bent vertrouwd met de regelgeving en de werking van de elektriciteitsmarkt.

Je hebt je eigen verantwoordelijkheden, maar werkt vooral in team. In je functie maak je analyses en overleg je met je enthousiaste collega’s en met belanghebbenden. Je adviseert het management.  

Jouw profiel?
Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen of handelsingenieur.

Eerdere ervaring bij een regulator, in een nutssector of in een gereguleerde sector of in relevant wetenschappelijk onderzoek/doctoraat is een extra troef. 

Wat mag je verwachten?

 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur met een marktconforme verloning. Afhankelijk van je relevante ervaring heb je een startsalaris tussen 3.460 euro en 7.740 euro bruto per maand.
   
 • Je werkt in een klein, gemotiveerd en zelfsturend team. Dat zorgt voor veel afwisseling, autonomie en verantwoordelijkheid.
   
 • Je werkt mee aan verschillende projecten en je neemt mee de beslissingen. Je hebt een onmisbare rol in onze organisatie.
   
 • Je maakt deel uit van een kleine organisatie (+/- 40-tal personen). Jouw werk heeft een grote impact binnen en buiten onze organisatie.
   
 • Je kan je werk flexibel inplannen, thuis, via een laptop van het werk, of op kantoor. Met de plaats- en tijdsonafhankelijke werkregeling, kies jij wanneer en waar je werkt. Je houdt daarbij natuurlijk rekening met je collega’s. Je krijgt ook een thuiswerk- en internetvergoeding.
   
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Je kan opleidingen volgen die je verder doen groeien.
   
 • Je komt terecht in een organisatie die aan je welzijn denkt. Met de aantrekkelijke vakantieregeling laad je je batterijen regelmatig op. En de uitgebreide hospitalisatie- en groepsverzekering ontzorgt je wanneer je dat nodig hebt. Tijdens onze teambuildingactiviteiten leer je je collega’s op een andere manier kennen.
   
 • En verder? Je kan gratis met het openbaar vervoer naar het werk. Je krijgt maaltijdcheques en een mobiele telefoon.

Overtuigd?

Stuur een bondige en overtuigende motivatiebrief en een helder en overzichtelijk cv in het Nederlands naar jobs@vreg.be.

Verloop selectieprocedure

 • Cv-screening
 • Selectiegesprek
 • Assessment
 • Kennismakingsgesprek algemeen directeur


Meer info
Vragen over de selectieprocedure of functie-inhoud? Neem contact op met Ruben Verboven, teamverantwoordelijke Algemene diensten via ruben.verboven@vreg.be of 02 897 27 26.